Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

23/2011

Peníze z Housky nakonec skautům? Odepíše město tři čtvrtě mega za mrtvé dlužníky? A takřka stejnou částku, kterou měl zaplatit Dorda? Komu se ještě odpustí? Majitelům psů, provozovatelům automatů a farmářům. Bude v Boru městská obora? Duha i blesky nad Lípou.

Čeká nás poslední předprázdninové zasedání zastupitelů města Česká Lípa. Pojďme nahlédnout do materiálů a zjistit, co se chystá. Město s velkou pravděpodobností přispěje Junáku - svazu skautů a skautek 45 tisíci na pořádání skautských táborů a akcí. Peníze se vezmou ze zisku Českolipské informační za roky 2009 a 2010. Jde o část prostředků, které někteří zastupitelé chtěli dát na pořádání Noci s hvězdami na hradě Houska. Zajímavým čtením jsou i rozpočtové změny. Například jsem zjistil, že Kultura Česká Lípa si koupila služební vozidlo za 191 tisíc korun a teď by chtěla devět tisíc na zimní pneumatiky. Jednotky dobrovolných hasičů prodaly dvě požární vozidla. Do rozpočtu přišla také dotace na projekt „Česká Lípa - Boleslawiec, společné a odlišné…“ Celkem 1 295 253, 62 Kč. Chtěl jsem si zrovna tento materiál přečíst podrobněji, ale jako na truc právě tento odkaz nefungoval. (Hlášení: Zdá se, že odkaz na odkazující stránce je chybný nebo zastaralý. Informujte, prosím, autora této stránky o chybě.) To zase bude pan místostarosta naštvaný.

Rozpočet městské policie by se měl navýšit o dva miliony korun kvůli stavebním úpravám v Richterově dvoře, kam by se MP měla přemístit.

Město se chystá odepsat 765 144 korun po zemřelých dlužnících. Když rozkliknu přílohu, zjišťuji, že ne u všech dlužníků je důvodem neplacení smrt. Třeba Eva Černochová dluží městu bez 78 korun devadesát tisíc a RK Kouba má u ní poznámku exekuční vystěhování, poté neznámý pobyt. Marie Mikešová dluží 63 tisíc - neznámý pobyt. Libuša Oláhová - 54 tisíc - neznámý pobyt. Jiří Sita 43 tisíc - neznámý pobyt. Gustav Šilha - 82 tisíc - neznámý pobyt. Rekordmanem je zřejmě Ulík Miroslav - 224 tisíc - neznámý pobyt. Ti, co podle zápisu zemřeli, dluží například jen do tisícovky. Z druhého dokumentu snad vyplývá, že všichni mnou uvedení zemřeli, ale dluh vznikal dlouhá léta. Tady se asi někdo nezachoval jako správný hospodář. Inu, z cizího krev neteče. Co je necelý milion proti dluhům za odpady?

Zajímavá je žádost Milana Dordy, který by chtěl, aby mu byl prominut doplatek 723 tisíc korun za objekt, z něhož udělal na Špičáku prodejnu automobilů. Ve smlouvě z roku 2005 byl tento dodatek: v případě, že kupující, popřípadě vlastník pozemků, které jsou předmětem prodeje, zajistí kolaudační rozhodnutí s nabytím právní moci na stavby (parkoviště, parkové úpravy a minigolf) ve stanoveném termínu do 25. 05. 2008, sjednávají účastníci této smlouvy slevu z kupní ceny ve výši 723.600,- Kč, tj. kupní cena za pozemky. Pan Dorda dopisem ze dne 03. 11. 2010 požádal o prominutí termínu z kupní smlouvy. V této žádosti vysvětlil, že k nesplnění termínu došlo z administrativních důvodů. Z personálních důvodů na OŽP bylo zdrženo vydání Rozhodnutí OŽP k povolení k nakládání s vodami (žádost 28. 01. 2010, zahájení řízení 21. 04. 2010, nabytí právní moci 25. 05. 2010), které podmiňovalo vydání Kolaudačního souhlasu s užíváním stavby. Výbor pro prodej a pronájem nemovitostí i výbor finanční jsou pro prominutí doplatku. Uvidíme, jak se rozohní Jaromír Štrumfa.

Z prodejů se dá mezi řádky vyčíst, že Johnson Controls chystá rozšíření výroby, neboť chce od města koupit pozemky. Z důvodové zprávy vyplývá, že nový provoz by měl do konce roku 2013 zaměstnávat zhruba 80 lidí, v roce 2016, kdy naběhne výroba do plné kapacity, zhruba 140 lidí.

Zastupitelé se rovněž chystají měnit tři vyhlášky města - o poplatku z fungování proherních automatů (majitelům elektronických zlodějů se nechce platit), o poplatku za užívání veřejného prostranství (farmářům se nechce platit) a o místním poplatku ze psů (kynologům se nechce platit). Také se bude schvalovat vyhláška nová - o čipování psů. Kdy se začnou čipovat děti? Poslední dobou dělají po sídlištích větší bordel než čoklíci. Více zase o dění v centru města příště.

Mám v poště nějaké nevydané materiály.

Na přiložených obrázcích se můžete podívat, kde by chtěl mít Pavel Danys novoborskou městskou oboru. Diskutovat o ní můžete v hydeparku.

Pozvánka do Dubé:

Dvě pozvánky do České Lípy, málem s křížkem po funuse:

Po dlouhé době nám svěřil nějaké fotografie Jiří Škrleta. Zachytil duhu nad Českou Lípou. V zítřejším videodeníku bude zase tento úkaz nad Novým Borem.

Jiný přírodní jev vyfotil Radek Havrda:

Komentáře

Re: 23/2011

to zní dobře. ale radši bez voliér.

Nahoru