Dnes je 09. 09. 2024
svátek má Daniela

Známkování českolipských zastupitelů I

Archiv

Připravil jsem si tabulku, do které jsem si poznamenával aktivitu jednotlivých zastupitelů během posledního jednání. Jsem si vědom faktu, že vlastně hodnotím jen jakýsi umělecký výkon, neboť ten "sportovní" mohou objektivně posoudit jen zastupitelé sami. Navíc jsem s hodnocením nezačal na ideálním setkání - 32. zasedání bylo prosto konfliktů, část zastupitelů za celou dobu vůbec nepromluvila.


Pro nedostatek materiálu jsem tak sklouzl i k tomu, že jsem zkoumal, jak se na akci oblékli. Sice to ode mě úplně nesedí, protože kdyby to záleželo jen na mně, odchodil bych celý rok v jedné košili. Nicméně se domnívám, že i oděv může u někoho prozradit, jak vážně to se svou funkcí myslí.


Všechny zastupitele jsem se pokusil ohodnotit slovně a navíc jsem přidal známku. Sice mi to natřete tvrzením, že jsem už deformovaný, ale použil jsem klasickou škálu od jedničky do pětky. Přičemž nepřítomnost se rovná pětce. Na čtyři minus tedy stačilo na zasedání přijít. (V rozporu se školskými doporučeními jsem uděloval minusy.)


V ideálním případě by tak čtenářům mohlo vzniknout další předvolební vodítko.


Hana Moudrá (ODS): 2


Zasedání zastupitelstva vedla. Stejně jako kdysi Petru Skokanovi jí to jde stále lépe a lépe. Stručná, jasná, rychle nacházela řešení situací, které vznikaly neplánovaně. S oblékáním si  bohužel stále nikdo netroufl jí poradit.


Jan Stejskal (ODS): 4


S kolegyní jsme měřili, jak neuvěřitelně dlouho se dokáže dívat do nikam. Mysleli jsme si, že to déle než čtyři minuty nevydrží, ale nakonec to dotáhl na minut osm. Coby místostarosta ani jednou nepromluvil. Měl pěkné kvádro s trochu diskutabilní kravatou.


Mgr.Jiří Pazourek (DRS): 3-


Důležitě pobíhal po místnosti, diskutoval s úředníky. Občas vyběhl na chodbu, zřejmě na cigaretu. Díky tomu přišel o několik nevýznamných hlasování. Dorazil ve tmavém saku.


Petr Skokan (ODS): 3 -


Na jednání dojel až ve čtvrt na šest. Oceňuji, že se i jako hejtman snaží vždy na zasedání dorazit, aby na závěr předal kytice oslavencům. Pro hlasoval ještě dříve, než si stihl připojit notebook Jednalo se o granty. Nepřekvapí, že byl v pětici nejlépe oblečených.


Hana Dolejšová (ODS): 4 -


Do jednání nijak nezasáhla. Na sobě měla neurážející kostým.


Ing.Václav Svatek (KSČM): 2 -


Jako vždy byl slyšet. Upozornil na formální chybu. Předložil návrh, aby zastupitelstvo nabídlo právní pomoc občanům stěžujícím si na hluk vycházející z firmy Modus. K jeho agilnosti mi nesedí neformální oděv v podobě trička a khaki vesty.


Ivan Urban (NEZ.): 4


Přestože v brýlích neustále něco studoval v papírech i v notebooku, nevydal za celé zasedání hlásku. Zaznamenal jsem, že se párkrát zdržel (to vyžaduje zmáčknout čudlík, na rozdíl od nehlasování), bohužel jsem nepochopil, jestli to byl projev nezávislosti či jen alibismus.


Ing.Eva Bartoňová (ODS): 5


Jako téměř vždy se nedostavila. Starostce se údajně omluvila.


Karel Hajný (KSČM): 4-


Projevil se snad jen tím, že neustále o něčem jednal s dalším novozastupitelem Jonášem. Jinak doposud neznám jeho oficiální hlas. Jako většina levice by dostal od módní policie pětku – dorazil v tričku, ve kterém ho můžete spatřit pobíhat kolem domu.


Ing.Jiří Hau (ODS): 4


Projevil se jen vtipkováním se zastupitelkami a úřednicemi. Jeho úsměv je příjemný, ale kvůli tomu si ho voliči nezvolili. Tmavá košile neoslnila, ale ani neurážela.


Mgr.Jana Hlináková (ODS): 3-


Příjemná paní, která se aspoň jménem celého pravicového klubu zastala pejsků z Dobranova. Jinak také nic moc … a to platí i o oblečení.


Mgr.Rudolf Hofman (ODS): 3 -


Takhle zamyšleného ho neznám. Za celou dobu nemukl, snad ani neoficiálně. V tričku, které trochu připomínalo to Vladkovo z VyVolených, se dostal mezi pět nejlépe oblečených.


Vladimír Jonáš (ODS): 4 -


Opět dorazil ve své tradiční modré košili a kromě sjednávání kšeftíků se jinak neprojevil.


Bc.Jana Kosťunová (ODS): 3-


Hodila se mnou řeč o grantech na životním prostředí, v nichž jsem měl své školní želízko v ohni. Sice si mě získala zájmem o další mé aktivity, nicméně do jednání nezasahovala, promítala si video z dožínek a bohužel se dostala do pětice nejhůře oblečených. 


Karel Krajíček (KSČM): 3


Jak jsem již napsal ve zpravodajství, konečně promluvil. Sice se mu nepodařilo zformulovat text a na bordel kolem zkrachovalých krámků na Ladech asi dojde až příště, ale oceňuji to. Patřil mezi nejneviditelnější zastupitele. I on dorazil v tričku s krátkým rukávem.


Ing.Oldřich Merta (KSČM): 3 -


Měl výhodu v tom, že byl navržen do návrhové komise, a tak prostě mluvit musel. Posadil si solidně hlas, jen jednou se významně ukecl. Jinak se nijak nezapojil. I on přišel v "rudém" stejnokroji v podobě trička a khaki vesty.


František Nacházel (ODS): 4 -


Proboha, který to je? Tričko, rifle, nejméně výrazný zastupitel.


Petr Novák (US - DEU): 4


Nejhezčí košile (s proužkem), upravený melír, ale jinak tichá duše. Nechápu US – DEU, proč do zastupitelstva nepřistrčili někoho výraznějšího.


Oldřich Panc (KSČM): 1-


Tento zastupitel má pro mě jako pro voliče jen jednu chybu – je tam za komunisty. Jeho cifršpiónství musí sice leckomu lézt na nervy, na druhou stranu působí dojmem, že je skutečně připravený. Opět se opíral do rozpočtových změn, nechal si ujasňovat věci, kterým nerozuměl. Svou modrou košilí odmítl nový levicový stejnokroj (a zůstal u starého :o)).


Mgr.Petr Pokorný (NEZ.): 3 -


Připadne mi, že nezávislí jsou tak nějak nezávislí až moc. K ničemu se nevyjadřují, nic nenavrhují. Sledoval jsem, jestli se zdrží, když se bude hlasovat o nemocnici – zdržel. Také se nechal nahradit v kontrolním výboru bytového družstva Lada bývalým starostou Štrumfou. Svým tričkem – mám také takové, tak tuším jeho kvalitu – se dostal mezi pětici nejhůře oblečených.


JuDr.Jan Riedl (DRS): 2-


Tradičně agilní zastupitel, který hlídá právní čistotu navrhovaných usnesení. Tentokrát tomu nebylo jinak. Naštěstí nechtěl nic pro atlety, takže mu vyšla pěkná známka. Samozřejmě podpořená kvalitním kvádrem.


Karel Řídel (ODS): 3


Taneční mistr se ozval, když došlo na kulturní granty. Naštěstí se nezastával svého. Světlé kvádro neurazilo.


Karel Schwarzbach (Bez PP): 3


Dřívější showman je nějak mimo. Nemluví, jen si něco studuje. Často hlasuje úplně jinak než ostatní – či spíše vůbec nehlasuje, ale asi nikdo neví proč. Každopádně mu to seklo – nová bradka, pěkné kvádro, modrá košile a žlutá kravata.


Zdeňka Slavíčková (ČSSD): 3


Jednooká mezi slepci díky tomu, že byla zařazena do návrhové komise. Sice asi opravdu bude tou nejhezčí zastupitelkou, nicméně její přínos městu je podle mě značně diskutabilní. Zaujala aspoň šedým tričkem.


Petr Slavík (ODS): 4 -


Materiály z jeho komise (pro sport) se dostaly na stůl v papírové podobě. Vzhledem k tomu, že v nich byly všechny granty, obdržel tak každý zastupitel na stůl půl kila jednostranně potištěného papíru Takhle si, hoši, tu efektivitu notebooků neobhájíte! S propáleným sakem mám také své zkušenosti.


Ivan Stránský (ČSSD): 2 -


Překvapivě nejaktivnější zastupitel. Většinou nemluví o ničem jiném než o topení a i tentokrát jím začal. Postupně však zasáhl i do diskuse o penězích pro dobranovský útulek. Zaráží jeho neinformovanost v otázce hřiště na Špičáku. Asi by se měl více zajímat. Kostičkovanou košilí a vestou zapadl do proletářského křídla zasedačky. Navíc byl v návrhové komisi.


JUDr.Jana Zejdová (KSČM): 5


I přes avízo, že dorazí, nedorazila.