Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Zloděj ukradl 230 vstupenek na koncerty duchovní hudby

Archiv

Pokud by je lidé koupili od překupníků, na koncerty se nedostanou. Odcizené vstupenky pořadatelé poznají podle čísel. ČTK to dnes řekla produkční z Crystalu Kateřina Dvořáková.


"Vstupenky, které prodáváme nyní, budou mít ochrannou známku. Lidé si je mohou kupovat jako dosud každý všední den od 15:00 do 19:00," dodala. Lístky zmizely z pokladny v noci na pátek. Zloděj se dovnitř dostal poté, co rozbil dřevěnou desku. Podle mluvčího českolipské policie Milana Bradáče nelze vyloučit, že pachatel vůbec nevěděl, co bere. Pokud ho policisté vypátrají, hrozí mu až tři roky vězení.


Festival duchovní hudby začne 17. září vystoupením houslisty Pavla Šporcla s Czech Philharmonic Collegium v bazilice Všech svatých v České Lípě a navážou na něj další koncerty v České Lípě, v Novém Boru, ve Filipově u Rumburka, v Zahrádkách a v Jablonném v Podještědí. Zloděj se zmocnil vstupenek na koncerty v kostelech, v bazilikách a v kapli. Získal je také na závěrečný koncert v bazilice Všech svatých v České Lípě. Uskuteční se 27. října.


V Libereckém kraji nešlo letos o první krádež vstupenek na hudební představení. Na jaře odcizil neznámý zloděj v libereckém Divadle F. X. Šaldy vstupenky na muzikál Donaha!. Zmizelo zhruba 100 lístků v celkové hodnotě 60.000 korun. Platily na představení, jež se hrálo 1. července pod širým nebem v Lidových sadech. Aby se ukradené vstupenky nedaly použít, vytisklo divadlo nové.