Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Živil se jen krádežemi

Archiv

Škodu přes půl milionu korun způsobil v Libereckém kraji pětadvacetiletý zloděj. Od srpna do svého nynějšího zatčení se podle policie dopustil více než deseti vloupání.


"Pachatel nikde nepracoval a živil se prodejem kradených věcí," řekla dnes mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.


Zloděj se pětkrát vloupal do prodejny Billa v Liberci v Doubské ulici. Do obchodu vnikl po rozbití výlohy a sebral například alkohol či drogerii. Odnesl věci téměř za 46.000 korun, na výlohách způsobil škodu za 92.000 korun.


Největší kořist mladík získal v prodejně elektrotechniky v České Lípě, kde 8. října ukradl videorekordéry a videopřehrávače za 118.000 korun. Navíc rozbil výlohu za 30.000 korun.


Kromě obchodů se zajímal především o benzínová čerpací stanice. Když roztloukl dveře, bral si uvnitř zejména alkohol a cigarety. Škody na majetku občas přesáhly hodnotu ukradeného zboží.


Zloděj si na konto připsal i vloupání do výherního automatu v penzionu Rynolticích, kde se ubytoval.


Na Liberecku způsobil škodu bezmála za 300.000 korun, na Českolipsku přes 220.000 korun. Hrozí mu až osm let vězení. Soudce ho po dopadení poslal do vazební věznice v Liberci. Již dříve na něj kvůli jiným krádežím vydal příkaz k zatčení. Policisté zjišťují, jestli pachatel nemá na svědomí ještě další trestné činy.