Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Začal jarní úklid komunikací a veřejných prostranství

Archiv

Poté budou následovat komunikace, po kterých jsou vedeny linky městské autobusové dopravy, dále pak bude prováděno čištění sídlišť Špičák, Lada, Sever, Střelnice, Slovanka apod.


Všechny místní komunikace by pak měly být kompletně uklizeny do května. Místa s parkovacími vozidly není technicky možné běžně čistit speciálními vozidly. Tyto plochy je nezbytné předem označit příslušnými dopravními značkami a poté tzv. blokově vyčistit. Zákon 13/1997 Sb. nařizuje na komunikacích určených k blokovému čištění minimálně týden předem umístit přenosnou dopravní značku - DZ č.B 28 – Zákaz zastavení s dodatkovou tabulkou, kde je uvedeno datum, popřípadě čas čištění. Proto je nutné toto čištění rozvrhnout.


Prvními místy, kde se blokové čištění plánuje na 7. dubna, jsou ulice Havlíčkova, U Průmyslovky, Arbesova a Paní Zdislavy. Další lokalitou budou ulice Jiráskova, Žižkova a Roháče z Dubé. Celkový rozpis blokového čištění naleznete na webových stránkách města či v dalších Městských novinách. Město obhospodařuje celkem 75 km silnic a 150 km chodníků.


„V současné době je pro město prioritní po zimě vyčistit jak komunikace, tak veřejná prostranství,“ uvedla starostka České Lípy Hana Moudrá.