Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Za zabití muže na srazu aut dostal mladík rok vězení

Archiv

Rozsudek ještě není pravomocný, Brožek si ponechal lhůtu na rozmyšlenou, jestli se odvolá. Otce tří synů porazil svým volkswagenem, když se podle www.tn.cz proháněl po ranveji bývalého letiště v Hradčanech opilý a bez rozsvícených světel.


Ačkoli policie naměřila Brožkovi jeden a půl promile alkoholu, hrozily mu maximálně dva roky vězení místo obvyklých pěti let. Tragédie se totiž nestala v běžném silničním provozu, ale v uzavřeném areálu a nešlo o klasickou srážku auta a chodcem. Soud také rozhodl, že mladík musí pozůstalým zaplatit čtvrt milionu korun. Manželka Milana Hyky sice usilovala o 1,6 milionu, ale kvůli chybám v žádosti o náhradu škody jí soud nepřiznal celou částku. O zbytek se ale žena bude soudit dál.


Na sraz tuningových aut se loni v srpnu sjelo do Hradčan údajně přes 5000 vozů. Pořadatelé sice vydali zákaz nočního ježdění a auta se teoreticky nesměla v areálu pohybovat rychlostí přes 30 kilometrů v hodině, někteří motoristé však pravidla porušovali. Tragédie se stala před půlnocí. Devětačtyřicetiletý Hyka utrpěl četná zranění a po převozu do nemocnice zemřel. Rozzuřený dav Brožkovi po tragédii zdemoloval jeho volkswagen.