Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Za vraždu kvůli sporům o dům dostal muž 12,5 roku vězení

Archiv

Petržílek Huka nutil, aby mu dům vrátil, zbil ho gumovou palicí a poté ho udusil igelitovou taškou a lanem, konstatoval soud.


Vrchní soud tak o jeden rok zpřísnil původní rozsudek, který nad Petržílkem vynesl v dubnu Krajský soud v Liberci. Podle rozsudku Petržílek v prosinci 2000 vylákal Huka do vypůjčené chaty, kde na něj čekal se svým známým Jindřichem Bruncem v maskách na hlavě a plynovou pistolí. Ruským přízvukem mu nařídil, aby podepsal připravené dokumenty, v nichž stálo, že dům vrací původnímu majiteli. Huk odmítl a oba muži se začali prát. Při potyčce Petržílek Huka několikrát udeřil gumovou paličkou o průměru šest centimetrů do hlavy. Pak ho škrtil provazem a navlékl mu na hlavu igelitovou tašku. Huk se v bezvědomí udusil. Společně s Bruncem později tělo zakopali u železniční trati na Českolipsku.


Hukovu mrtvolu objevili policisté až v roce 2004. Petržílka v březnu loňského roku zatkli a on se k vraždě přiznal. Brunce liberecký soud potrestal tříletou podmínkou. Další osobu, která oběma mužům pomáhala a hlídala před chatou, kde se vražda odehrála, se policii nepodařilo vypátrat. Proti dnešnímu rozsudku se nelze odvolat. Možné je jen dovolání k Nejvyššímu soudu.