Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Za technoparty udělila českolipská radnice tisícikorunovou pokutu

Archiv

Důvodem pokuty byl hluk, kterým technoparty rušila noční klid, uvádí dnešní Českolipský deník. Podle mluvčí českolipské radnice Kateřiny Amrichové uložil úřad pokutu v maximální možné výši, rozhodnutí zatím nenabylo právní moci. Původně akce se měla odehrát v Horní Libchavě v Chráněné krajinné oblasti (CHKO) České středohoří, policisté tomu ale zabránili.


Hlučná hudební produkce na soukromém pozemku v Manušicích obtěžovala od pátku 20. července do neděle tisíce lidí v okolí. Hlasitá hudba vadila především lidem z malé vesnice. Ze spaní ale budila i obyvatele v sedm kilometrů vzdálené čtyřicetitisícové České Lípě a dokonce i ve 12 kilometrů vzdáleném Kamenickém Šenově. Lidé si stěžovali na hluk výhradně státním policistům, na městskou policii v České Lípě se neobrátil nikdo.


Na neohlášené akci se bavilo až 200 lidí. Kromě Čechů a Němců dorazilo do Manušic také několik Francouzů a Holanďanů. Čtyři účastníky technoparty policisté přistihli při řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu. Dvěma z nich naměřili více než jedno promile a obvinili je z ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí jim až rok vězení. Policisté na akci našli také jednoho člověka, po němž před časem vyhlásili celostátní pátrání.