Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Za peníze původně určené na rekonstrukci českolipského divadla budou v Kladně hrát fotbal

Archiv

O přidělení patnáctimilionové dotace se Kraus zasloužil již dříve. Nyní se rozhoduje o tom, zda klub dostane dalších 11,5 milionu. Kraus však popírá, že by o tuto částku požádal on sám, píší dnešní Lidové noviny.


Patnáctimilionovou dotaci pro fotbalovou mládež prosadil Kraus při schvalování státního rozpočtu na rok 2005. Poslanec klubu šéfuje a za mládežnický tým hraje jeho syn. O dotaci ve výši 11,5 milionu korun jednal ve středu poprvé rozpočtový výbor sněmovny, jehož je Kraus místopředsedou. Tvrdí však, že o tuto částku nežádal.


"Osobně jsem o nic nežádal. To je lež," uvedl v listu Kraus.


Podle něj o tyto peníze zažádalo ministerstvo financí bez jeho vědomí. Nejmenovaný člen rozpočtového výboru však listu řekl, že dotace je zcela jistě Krausův návrh.


Peníze, o jejichž osudu nyní výbor jedná, pocházejí z dotací, které jejich příjemci nestihli využít, vysvětluje původ milionů deník, mimo jiné z neukončené rekonstrukce českolipského divadla. Aby nepropadly, hledají pro ně poslanci nové využití.


Definitivní rozhodnutí o tom, zda mládežnický fotbal v Kladně dostane další dotaci, padne příští čtvrtek. Podle Lidových novin je pravděpodobné, že návrh uspěje.


Kraus se během schvalování rozpočtu zasadil o to, aby kladenský fotbalový klub dostal na rekonstrukci a dostavbu Sportovního centra pro mládež dotaci 15 milionů korun. Nepopírá, že klubu poradil, jak peníze získat. Podobnou radu však podle svých slov poskytl mnohokrát každému, kdo o to požádal.