Dnes je 17. 09. 2024
svátek má Naděžda

"X"

Archiv

O co méně si majitel (údajně podnikatel z Prahy) pohrál s názvem non-stop baru, o to více si dal záležet na interiéru. Teda, nic originálního to není, ale na hernu se jedná o vcelku kultivované prostředí.


Vše od malby přes koberce až po nasvícení je laděno do příjemné modré. Židle jsou sice dřevěné, ale vypolstrované umělou kůží, na které se příjemně sedí. Po stěnách nevtíravé reklamy plzeňského prazdroje a lihovarů. Vzhledem k tomu, že kromě mě, servírky a gamblerky  neurčitého věku v provozovně nikdo jiný nebyl, nebylo zakouřeno. V televizi běželo MTV, přičemž zvuk se nevtíravě přenášel do prostoru pomocí reproduktorů. Vytažené žaluzie způsobovaly, že jsem si připadal jako v akváriu.


Automaty jsem ani nepočítal, byly na dvou místech a vcelku decentně schované za zástěnami. Mám chuť něco napsat o tomhle blikajícím moru, ale bylo by to jen nošení dříví do lesa. Stále se mi nedaří pochopit, jak může někoho uspokojovat vydělávat na neštěstí jiných. Šťastné gamblery neznám.


Dal jsem pivo. Desítka Gambrinus mě přišla na dvacku, Plzeň na dvacet šest korun. Chuťově byl trochu problém je odlišit, obě piva byla trochu teplá. Přestože výtoč asi nebude nic moc, nedostal jsem ale žádného nakyslého větráka. Komu nestačí české zboží, může si dát i piva značek Desperado či Corona za sedmdesát korun.


Z nealko nápojů vyjde nejlevněji mattonka (15,-), Coca cola (20,-) anebo Cappy (22,-). Presso i s mlékem stojí dvacet korun. K "jídlu" si hráči mohou dopřát chipsy, tyčinky či oříšky. Vše za stejnou cenu 25,-.


Servírka byla rychlá, bystrá, mladá, pěkná, upovídaná. Evidentně má radost z každého hosta.


Požitkem byly záchody. Možná nejlepší v Lípě. Voní nejen novotou. Světla i větrák na fotobuňku. Zrcadlo, papírové ručníky i plný zásobník tekutého mýdla jsou zatím standardem.


Shrnutí: Pro hráče kultivované prostředí, pro normální lidi docela příjemné a intimní posezení při kávě (až spustí ty rolety). Na pivko snad raději jinam.