Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Vrazi dopadeni

Archiv

"Místo, kde muži svou oběť pohřbili, jsme odhalili na konci letošního března," řekla dnes  mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová.


Obvinění podle policistů vylákali v prosinci 2000 svou oběť do rekreační chaty v Okrouhlé na Českolipsku. Tam pachatelé muže násilím nutili podepsat listiny související s vlastnictvím nemovitosti v České Lípě.


"Oběť ji měla podvodně získat od jednoho z pozdějších vrahů," uvedla Hrubešová.


Když pachatelé získali podpisy, ubili muže tupým předmětem a jeho tělo pohřbili. Aby zahladili stopy, pokusili se rovněž zbavit auta oběti. Policisté však vůz zavražděného za několik dní vypátrali a nalezli v něm stopy po krvi. Kriminalisté nejprve zatkli třiapadesátiletého muže z České Lípy. Po jeho osmačtyřicetiletém společníkovi vyhlásili celostátní pátrání. Za čtyři dny se muž přihlásil sám.


"Zjistil totiž, že se kriminalisté o více než tři roky starou vraždu zajímají, a chtěl si obstarat alibi," uvedla Hrubešová.


Podle ní hledaný podezřelý policistům tvrdil, že ho jeho komplic vydírá. Netušil však o nálezu mrtvoly zavražděného a kriminalisté toho využili. Podezřelí muži skončili ve vazební věznici, hrozí jim až 15 let vězení.