Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Volfartice žádají vyhlášení voleb

Archiv

Původně funkci složila i starostka Květoslava Loňková, její rezignace je ale neplatná, protože se funkce vzdala v době nemoci. Zůstává tak dál na svém postu, ale po dobu její nemoci řídí obec místostarosta. Není proto důvod jmenovat správce, řekl dnes mluvčí krajského úřadu Jiří Langer.


Obec se 620 obyvateli měla jen sedmičlenné zastupitelstvo. Když 26. března tři jeho členové odstoupili, dostalo se pod zákonnou hranici, podle níž musí být zastupitelstvo obce nejméně pětičlenné. Žádní náhradníci za odstoupivší členy vedení Volfartic však nejsou, proto obec čekají mimořádné volby. "Žádné zásadní problémy v chodu obce ale zatím odchod zastupitelů nepůsobí, fungujeme dál," řekl dnes místostarosta Loněk.


Zastupitelstvo Volfartic pracovalo už druhé volební období prakticky ve stejném složení, přesto se v posledních měsících množily neshody, které vyvrcholily odchodem některých jeho členů. Zastupitelstvo bylo jen sedmičlenné a stejně početná byla i jediná kandidátka Za lepší budoucnost Volfartic do obecních voleb v roce 2006. Před dvěma lety ji podpořilo 158 lidí, což představovalo 32,3 procenta zapsaných voličů.