Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Většinu loňského zisku ponechá Narex na investice

Archiv

Loňský zisk českolipské společnosti byl téměř o 30 procent nižší než v roce 2002, kdy firma dosáhla druhého nejvyššího zisku za dobu své existence 45,7 milionu korun. Také tržby byly zhruba o 30 milionů nižší než předloni a činily 1,046 miliardy korun. Podle finačního ředitele závodu Miloslava Polívky je loňské hospodaření dáno situací na trhu.


Akcionáři dnes také schválili sloučení společnosti Narex Česká Lípa se stoprocentní dceřinou firmou GENA. Ta pro Narex vyrábí pohonné jednotky elektrického nářadí. "Akcionářů ani hospodaření společnosti se sloučení nedotkne," informoval Miloslav Polívka.

Sloučením se podle něho ani nezvýší základní kapitál Narexu. GENA působí v areálu mateřské společnosti, a tak se nebude ani stěhovat. Pouze zaměstnanci firmy se stanou pracovníky Narexu. Ten tak bude mít zhruba 680 lidí.

Narex Česká Lípa se specializuje na výrobu ručního elektrického nářadí, a to profesionálního se značkou Protool a domácího pod tradiční značkou Narex. Majoritním akcionářem firmy se základním kapitálem 325,3 milionu korun je společnost TTS Tooltechnic Systems AG&Co. Světový výrobce profesionálního elektrického nářadí vlastní 95,8 procenta akcií firmy.