Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Ve Stráži letos vězňům zadrželi už přes dvacet telefonů

Archiv

Z předávání mobilních telefonů vězňům je podezřelý také jeden muž z vězeňské služby, na kterého nedávno soudce uvalil vyšetřovací vazbu. Kontrola ve věznici pak odhalila u odsouzených pět telefonů, uvádí dnešní Českolipský deník.


Vězni se snaží mobilní telefony propašovat nejrůznějším způsobem. Nedávno detektor odhalil přístroj, který si odsouzený muž ukryl do konečníku. Pětadvacetiletý vězeň, který se přístroj snažil propašovat z volného pracoviště v jedné sklárně v Novém Boru, byl už obviněn z maření výkonu úředního rozhodnutí, řekl deníku náměstek ředitele českolipské policie Petr Rajt.


Odsouzený si pobyt za mřížemi prodlouží a navíc už nebude smět vykonávat práci na volném pracovišti. Podle ředitele věznice Františka Vacha odhalil ukrytý mobilní telefon detekční rám, kterým vězni procházejí. Věznice totiž v poslední době výrazně zpřísnila bezpečnostní systém kontrol, a to i díky novým detekčním systémům. Jsou schopny odhalit i nejdůmyslnější úkryty.


"V dubnu zjistili příslušníci zajímavou skrýš, kdy si jeden z vězňů nechal nově podrazit pracovní obuv a ve špičce boty vybudoval úkryt pro mobilní telefon," dodal Vach.