Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Ve škodovce zemřel člověk, další tři byli zraněni

Archiv

Srazila se tam tři auta - Ford Mondeo, Renault 19 a Škoda Favorit. Ve škodovce zemřel spolujezdec na předním sedadle. Ze škodovky jsou také další tři zranění. ČTK to dnes řekla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.


"Osmadvacetiletý řidič fordu projel ve směru ze Starých Splavů na Jestřebí nepřiměřenou rychlostí nepřehlednou zatáčku a když se dostal za horizont, uviděl před sebou pomalou kolonu vozidel. Začal ji předjíždět a v protisměru narazil do Škody Favorit," uvedla Baláková. Silný a bezpečný ford odhodil lehkou škodovku na protijedoucí Renault 19.


Na místě nehody zemřel jednačtyřicetiletý spolujezdec na předním sedadle škodovky. O rok starší řidič favoritu utrpěl těžké zranění stejně jako další dva spolujezdci ve věku 23 a 20 let. Podle mluvčího českolipské nemocnice Petra Pokorného má řidič škodovky kromě jiného vnitřní zranění a leží na jednotce intenzivní péče. "Nenachází se však v bezprostředním ohrožení života. Stav dalších dvou těžce zraněných není tak vážný a léčí se na chirurgickém oddělení," dodal Pokorný.


Řidič mondea vyvázl z havárie bez úrazu. Policisté ho podezřívají z trestného činu ublížení na zdraví, vyšetřování však stále ještě pokračuje a obvinění nepadlo.


Spolujezdec ze škodovky se letos stal na Českolipsku již 13 obětí silniční nehody. V dalších třech okresech Libereckého kraje přišlo při haváriích o život 16 lidí.


"Na Českolipsku se denně setkáváme s piráty silnic. Kromě jiného předjíždějí ve vysoké rychlosti všude, kde vidí kousek volného místa a ohrožují motoristy před sebou i v protisměru," konstatoval vedoucí českolipské dopravní policie Staša Zikmund.