Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Ve Cvikově se bojovalo o tituly

Archiv

O náročnost tratí se postarali pořadatelé vedení ředitelem závodu Václavem Libichem svým výběrem, ale také počasí, které ještě v týdnu hrozilo, že by mohlo závod zkomplikovat. Nakonec se však umoudřilo a na trati byly jen zbytky sněhu. Náročná trať byla kvalitní prověrkou před mistrovstvím ČR v přespolním běhu, které se bude konat v sobotu 5. dubna v Jablonném nad Orlicí. Zde by se měla objevit celá řada medailistů z tohoto přeboru.
Atleti z Českolipska využili domácí prostředí a vybojovali řadu medailových umístění. Tituly přeborníků vybojovali v kategorii mladších žákyň Marie Skočovská, ve starších žákyních  Jana Nováková, v dorostenkách Eva Englová a juniorkách Hana Svitáková, vše z AC Česká Lípa. Zlato v kategorii starších žáků získal pro Jablonné v Podještědí Mirza Selimovič, Dorostenecký titul vybojoval Roman Papík z AC Česká Lípa a v kategorii žen se přebornicí stala Ivana Loubková z Cyklorenovy Cvikov.
Dobře uspořádaný závod byl i třetím závodem okresní běžecké ligy a díky dobré organizaci a příjemnému prostředí se vydařil. Na odpočinek po náročném závodu běžci čas mít ale nebudou. Nejlepší se v sobotu zúčastní MČR v přespolním běhu, kde českolipští očekávají úspěšné vystoupení především Jana Novákové a Romana Papíka, kteří pod vedením trenéra Milana Németha běhají ve výborné formě. V neděli se koná 7. ročník Běhu městem Jablonné v Podještědí, kde se opět bude bojovat nejen o ceny, ale i o další body do okresní běžecké ligy.