Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Vážná nehoda u Jablonného

Archiv

"Další dva muži byli při srážce zraněni lehce a jeden těžce," řekl dnes operační důstojník policie v České Lípě. Viníkem nehody byl podle předběžných informací čtyřiadvacetiletý řidič felicie.


"Na rovném úseku silnice zajel ke kraji v místě autobusové zastávky a začal se na silnici otáčet bez toho, že by dal světelné znamení," popsal nehodu policista.


Do zadní části otáčejícího se vozu pak narazil jiný vůz. Mrtvá a těžce zraněný cestující seděli právě na zadních sedadlech, řidič a spolujezdec vpředu byli zraněni lehce.


Nehoda na Českolipsku byla nejvážnější havárii po sobotním prudkém ochlazení. Na celém území Libereckého kraje začalo v sobotu večer sněžit a vozovky začaly namrzat.


Kolem 20:00 večer vyjížděli policisté na Českolipsku k dalším dvěma nehodám. Ty se však obešly bez vážných zranění. Jen jeden muž byl zraněn lehce, dodal policista. Dnes jsou podle silničářů všechny silnice v Libereckém kraji sjízdné.


"Hlavní tahy mohou být po chemickém posypu vlhké, náledí se nikde netvoří," řekl dnes dispečer správy silnic v Liberci. V Jizerských horách a západních Krkonoších napadlo podle silničářů přes deset centimetrů čerstvého sněhu. Ani tady ale na silnicích nejsou vážnější problémy.