Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

V Žízníkově začíná festival

Archiv

"Dramaturgie celého festivalu není sevřená ani tematicky, ani technicky. Podstatná je pro nás jen kvalita muziky, kterou vybíráme napříč hudebním spektrem," řekl MfD mluvčí festivalu Milan Doležal.


Během tří dnů se v Žizníkově na třech scénách vystřídá zhruba 60 hudebních formací. Na Reggae Ethnic Session mají podle Doležala dveře otevřené i méně známé kapely.


"Hlavní je to, co hrají - festival je nadžánrový a jeho náplň se pohybuje mezi alternativou, reggae či etnickou world music," vysvětlil Doležal.


Na hlavní scéně začíná program v pátek v 16:00 a bude se hrát do soboty 03:30. Postupně návštěvníci uvidí kapely Tleskač, Sto zvířat, Polemic či španělskou skupinu Caňaman. V sobotu začne hudební maraton ve 12:00 a potrvá do nedělních 04:00. Na scéně se objeví například Mediterian, Al-Yaman, Čankišou, Švihadlo a jamajská skupina Macka B.


"Právě Jamajčané patří spolu se španělskými Caňaman k největším lákadlům," upozornil Doležal.


V neděli festival začne ve 12:30 a skončí v 19:30. Vystoupí mimo jiné Tshikuna a česko-španělští United Flavour. Reggae Ethnic Session nabízí kromě poslechu muziky i další způsoby, jak se pobavit. Jde o letní kino s experimentálním filmem, divadelní představení, studentské nezávislé projekty, workshopy, ethnostánky, odpočinkový chill out prostor, videoart a další zajímavosti.