Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

V Zákupech mají nové vedení

Archiv

Výměnu na radnici prosadili zastupitelé právě i kvůli špatným vztahům rady města s touto firmou, informuje dnešní liberecká příloha Mladé fronty Dnes.


Starostu Pavla Kučeru, který některé aktivity firmy Vest-Izol často kritizoval, nahradila komunistka Miloslava Hudáková. Pavel Kučera podle listu upozorňoval například na to, že společnost postavila své nové výrobní haly bez patřičných povolení. Podpořil také petici lidí, kteří si stěžovali na časté průjezdy kamionů přes zákupskou městskou památkovou zónu do Vest-Izolu.


Na mimořádné zasedání zastupitelů se v Zákupech přišlo podívat asi 400 lidí, kteří do posledního místa zaplnili sál kulturního domu. Mnozí z nich s aktivitami opozice nesouhlasili, informuje liberecká příloha deníku.


Převrat na radnici podle MfD připravila skupina opozičních zastupitelů kolem staronového radního Františka Urbana. Ten se do vedení města vrací po roční odmlce, předtím v něm působil 21 let.


"Odvolání jsme navrhli proto, že vedení města i rada nevykonává dobře svou práci, nestará se o všeobecný rozvoj města. Kromě Vest-Izolu už hrozí odchodem ze Zákup i další podnikatel," uvedl Urban.


Podle něj bývalé vedení radnice nechránilo veřejné zájmy, protože špatně jednalo s investory. Bývalé vedení města to ale odmítlo.


"Celé jednání vyvolala také situace kolem Vest-Izolu. Vedení města se přitom nikdy nesnažilo o to, aby Vest-Izol odešel. Chtěli jsme jen, aby dodržoval zákony," prohlásil pro MfD bývalý starosta Pavel Kučera.


Vest-Izol vyrábí zvukové izolační díly pro osobní a nákladní automobily. Ve městě s necelými 2600 obyvateli je společnost největším zaměstnavatelem.