Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

V Zákupech je hřiště hotovo

Archiv

S dokončením rekonstrukce získaly Základní škola v Zákupech i sportovní veřejnost několik moderně vybavených sportovišť například pro atletiku, fotbal, tenis, házenou a volejbal.


"Máme novou atletickou tartanovou dráhu, nově udělané sektory pro skok vysoký i daleký, vrh koulí a hod oštěpem i diskem," řekl deníku Mladá fronta Dnes ředitel školy Čestmír Kopřiva.


Fotbalové hřiště má nový trávník a nově zastřešenou tribunu. Společně se sportovní halou a ubytovnou tak v Zákupech vznikl jeden z nejmodernějších sportovních areálů na Českolipsku.


"Díky němu se nám zlepšily podmínky pro tělesnou výchovu ve škole a také podmínky pro odpolední sportování dětí ze Zákup. To byl hlavní cíl," řekl Kopřiva.


Areál podle něho využijí také atletické kroužky nebo fotbalový a volejbalový oddíl. Škola chce v areálu pořádat sportovní turnaje a také celostátní atletickou soutěž základních škol O pohár Českého rozhlasu.


Rekonstrukci areálu zaplatily Zákupy z patnáctimilionové státní dotace. Výstavbu provázely spory o topoly kolem stadionu, které nechala radnice bez povolení vykácet, protože se obávala, že stavbu nedokončí včas. Za nelegální pokácení topolů městu hrozí až půlmilionová pokuta od ČIŽP v Liberci.