Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

V Lípě u nemocnice se střílelo

Archiv

Policejní přestřelka a honička se dnes ráno strhla v centru České Lípy. Policisté nejprve stíhali řidiče, který před nimi unikal v odcizeném autě. Nakonec došlo i na střelbu. Podle svědků se střílelo i v místech, kde přecházeli chodci a projížděla další auta.


"Šlo o zákrok proti muži, který měl řídit odcizené vozidlo. Policisté nejprve použili služební zbraň jako výstrahu. Stíhaný řidič ale na jejich výzvu nereagoval," řekla k případu Ivana Baláková, mluvčí policie v České Lípě.


Další podrobnosti neuvedla s tím, že případ se teprve dokumentuje a policisté o něm budou podrobně informovat až zítra.


Podle našeho svědka sjela z hlavní silnice vedoucí na Nový Bor velkou rychlostí světle modrá felicia s pražskou poznávací značkou, zamířila dolů k Ploučnici a odbočila směrem ke kruhovému objezdu na Zákupy.


"Měl jsem strach. Nebylo vůbec jasné, kdo střílí a kam míří. Slyšel jsem jen rány. Těžko jsem mohl rozlišit, jestli stříleli policisté, nebo unikající pachatel," prozradil svědek.


Auto troubilo a snažilo se nacpat do kruhové křižovatky. Ta ale byla plná, najela tam dvě jiná auta. Felicia proto musela zastavit, jedno policejní auto ji dojíždělo, a mezitím se ozvala střelba. Unikajícímu autu se ale nakonec podařilo ujet směrem na Zákupy. Kromě prvního policejního auta vyjelo od nemocnice další, které se pak také zapojilo do honičky.