Dnes je 19. 09. 2024
svátek má Zita

V Libereckém kraji je letos třikrát víc obětí nehod než loni

Archiv

Na Českolipsku zahynul jednapadesátiletý řidič poté, co se svým vozem narazil do stromu. V Jablonci nad Nisou vjel na kole pod vlak šestnáctiletý mladík, zemřel na místě. ČTK to dnes řekly policejní mluvčí Ivana Baláková a Ludmila Knopová.


Na Českolipsku se smrtelná nehoda odehrála v sobotu okolo 21:30 na silnici mezi Mělníkem a Jestřebím. Cyklista zemřel v jablonecké Revoluční ulici v sobotu před 19:00. Další vážná havárie se v Libereckém kraji stala v neděli. V Dolní Řasnici naboural do stromu řidič seatu. "Vrtulník ho přepravil ve vážném stavu do liberecké nemocnice. Měl zraněnou hlavu a oko. Jeho těhotná spolujezdkyně vyvázla s povrchovým zraněním," uvedla krajská mluvčí záchranné služby Kristýna Fejfarová.


"Na Českolipsku přišli letos při haváriích o život již čtyři lidé," dodala Baláková. Za první tři měsíce loňského roku zemřeli na Českolipsku při silničních nehodách dva lidé. Na Semilsku přišli letos o život dva lidé, loni nikdo. Na Jablonecku zemřeli letos dva lidé, na Liberecku zahynul při havárii jeden člověk. Do konce března loňského roku si silniční doprava v obou okresech vyžádala dohromady jednu oběť.