Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

V Doksech během pěti hodin shořela dvě auta

Archiv

"Okolo 14:30 zachvátil požár Renault Mégane v ulici Boženy Němcové. Podle majitelky vozu oheň vypukl v motorovém prostoru poté, co se vrátila s nákupem domů a chtěla zaparkovat," uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Iva Michalíčková. Oheň zničil především přední část auta a napáchal škodu čtvrt milionu korun. Podle Michalíčkové požár vyvolala pravděpodobně technická závada.


Druhý vůz shořel v průchodu domu v Panské ulici. Škoda Felicia se tam ocitla v plamenech před 19:00. Hasiči vytáhli auto z průjezdu a požár zlikvidovali. Kvůli silnému dýmu zasahovali v dýchacích přístrojích. Do domu se oheň nerozšířil. Škoda se pohybuje kolem 200.000 korun. Příčina požáru zatím není známá.


V Libereckém kraji zaviní technické závady každý měsíc několik požárů osobních vozů. Některé z nich oheň úplně zničil kvůli tomu, že jenom málo řidičů jezdí s příručním hasicím přístrojem. Například v lednu chyběl motoristovi v Hořeních Pasekách na Liberecku a kvůli závadě na elektroinstalaci mu shořel téměř celý Renault Mégane. Škoda činila zhruba 300.000 korun, oheň se rozšířil na motor i do vnitřku vozu.