Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

V České Lípě zranil zloděj muže při vloupání do jeho bytu

Archiv

"Sedmadvacetiletý pachatel se do bytu v Hrnčířské ulici vloupal v pondělí po 1:30 otevřeným oknem, k němuž si přistavil žebřík," uvedl Milan Bradáč z českolipského policejního ředitelství.


Když prohledával místnosti, nájemník se probudil a pokoušel se nezvaného hosta zahnat. Utrpěl však zranění a násilníka zneškodnili až přivolaní policisté.


"Bude podán návrh na vzetí pachatele do vazby," uvedl Bradáč.


Kriminalisté mu prokázali také zářijovou krádež v Zahrádkách u České Lípy, při níž se do prvního patra domu dostal balkonovými dveřmi. Uvnitř ukradl doklady, platební karty a peníze. Celkově způsobil škodu 2500 korun.


Také na sousedním Liberecku vyšetřovali policisté v poslední době vloupání do domů, při nichž se zloději střetli s nájemníky. Pachatel se s majitelem domu popral například v září při krádeži ve čtvrti Ruprechtice v ulici U Trianglu. Předtím si připravil v pracovně k odnesení trezor, kde bylo několik desítek tisíc korun. Nakonec utekl s prázdnou. Policisté majitelům domů i nájemníkům v bytech radí, ať zejména v noci nenechávají otevřená okna ani ve výšce několika metrů. Někteří zloději se tam dokážou vyšplhat a dostat se dovnitř. Peníze, doklady, platební karty, klíčky od auta a další věci by lidé měli na noc uschovat v ložnici, kde spí. Nejvíce riskují, pokud je nechají volně odložené v jiných místnostech nebo v opuštěném přízemí rodinných domů.