Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Union Banka rozprodává nemovitosti

Archiv

"Uzávěrka veřejné obchodní soutěže je 6. února. Soutěž bude poté do deseti dnů vyhodnocena za účasti členů věřitelského výboru," uvedl Robert Korselt, mluvčí banky, s tím, že zájemci musejí složit jistotu 128 milionů korun.


Společnost HZ Praha dříve uvedla, že prodej poboček může vynést 500 až 750 milionů korun. Odhad dosažitelné prodejní ceny se vztahoval ke dni uzavření poboček loni v únoru. Nový majitel bývalé pobočkové sítě banky má možnost získat soubor nemovitostí v různých částech země. Kromě nemovitosti v České Lípě jde o tři nemovitosti v Praze, dvě v Ostravě a Liberci a dále o budovy s pozemky v Olomouci, Přerově, Břeclavi, ve Valašském Meziříčí a Veselí nad Moravou, Českých Budějovicích, Kolíně, Benešově, Chrudimi, Hradci Králové, Teplicích, Chomutově, Mostu, v Litoměřicích, Lounech a v Ústí nad Labem.


Do prodeje poboček, o kterém rozhodl věřitelský výbor banky loni v prosinci, je zahrnuta i budova ostravského ústředí. Zde musí podle Roberta Korselta nabyvatel počítat s pronájmem prostor, protože banka tu ještě nějakou dobu bude sídlit.


 


Jak mluvčí dále informoval, byl pro účely prodeje na centrále zřízen speciální dataroom, kde lze získat podrobné informace. Další nemovitosti a pozemky z konkurzní podstaty za celkovou vyhlašovací cenu 3,7 milionu korun by se podle internetových stránek měly dražit 22. ledna v ostravském hotelu Polský dům.


Ostravský finanční ústav zbankrotoval koncem května 2003 a uvízly v něm vklady 130.000 klientů. K soudu přihlásilo 75.000 věřitelů pohledávky za 17,2 miliardy korun. V bance zbyl majetek za necelých devět miliard korun. Kvůli poskytnutí nestandardního úvěru policisté obvinili tři bývalé vrcholné představitele banky.