Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

U Zahrádek hořel havarovaný kamion

Archiv

Zasahujícím hasičům hrozilo velké nebezpečí, když vzduchem létaly kusy hořícího plastu. Havárie zkomplikovala dopravu mezi Českou Lípou a Doksy. Silnice byla buď úplně uzavřená nebo se po ní jezdilo kyvadlově. ČTK to dnes řekl operační důstojník českolipské policie.


"Z České Lípy na Litoměřice se dá jet bez problémů. Nehoda se stala až za křižovatkou v Zahrádkách ve směru na Jestřebí, Doksy a Mladou Boleslav," dodal policista. Podle něj nevznikaly na objížďkách po úzkých vedlejších komunikacích větší problémy. Dopravní omezení skončí až po vyproštění kamionu z lesíka vedle silnice. Policisté předpokládají, že silnice I/9 se u Zahrádek pro motoristy úplně uvolní kolem 16:00.


Kamion Volvo havaroval v ostré zatáčce a při požáru z něj údajně šlehaly dvacetimetrové plameny. "Oheň zachvátil celý kamion i s přívěsem a do okolí se šířil těžký černý kouř s jedovatými zplodinami," uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Iva Michalíčková.


Hasiči pracovali v dýchací technice a oheň likvidovali z úkrytu. Požár dostali pod kontrolu v 06:00 s pomocí vody a těžké pěny. "Řidič tvrdil, že mu praskla u kamionu pneumatika, vozidlo neudržel na silnici a sjel do příkopu. Do nemocnice ho odvezla záchranná služba," dodala Michalíčková.