Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Svůj tehdejší skutek považuji za neomluvitelný, říká Stejskal

Archiv

Jan Stejskal uvedl, že se proti zákonu provinil před více než 20 lety jako patnáctiletý a později se již ničeho protizákonného nedopustil. Patřil prý do party výrostků, která vyloupila benzinovou stanici.


"Byl jsem přitom jen proto, abych dokázal svou loajalitu k ostatním. Seděl jsem venku v autě a o plánech na vyloupení pumpy jsem předem nevěděl. U soudu jsem dostal podmínku," uvedl.


Svůj tehdejší skutek považuje za neomluvitelný, ačkoliv ho spáchal v těžké době, kdy se mu rozváděli rodiče. Vyloupení benzinové stanice mu již úřady z trestního rejstříku vymazaly a má ho čistý.


Šestatřicetiletého Stejskala navrhl jako kandidáta na místostarostu českolipský starosta Petr Skokan (ODS). Stal se totiž krajským hejtmanem a koncem ledna odstoupí ze své funkce v České Lípě. Nahradí ho zřejmě místostarostka Hana Moudrá (ODS) a jedna funkce místostarosty zůstane volná. Právě na ni kandiduje Stejskal.


"Pro Stejskala mluví dlouholeté zkušenosti z práce v městské radě a v nejrůznějších komisích," vysvětlil Skokan.


Zeleným vadí i Stejskalovo nižší vzdělání. Podle Lomiče by místostarostu ve velkém městě neměl dělat člověk bez maturity. Stejskal se totiž pouze vyučil v oboru pohostinství, kde dodnes působí jako majitel restaurací.


"Na práci v politice žádná škola neexistuje a na své další aktivity potřebnou kvalifikaci mám," upozornil Stejskal.


Strana zelených vznikla v České Lípě až po posledních obecních volbách a v městském zastupitelstvu není.


Svůj čin Jan Stejskal přiznal v původním rozhovoru pro i-noviny, který naleznete zde a zde. Rozhovor se jmenoval: Po postu starosty nepošilhávám.