Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Starostka: Interspar zlepší kvalitu života obyvatel města

Archiv

Vedle hypermarketů se přitom chystá stavět i menší obchody o rozloze kolem 1000 metrů čtverečních prodejní plochy. U příležitosti otevření v pořadí 23. centra to dnes v České Lípě řekl jednatel společnosti Martin Hruška.


Česká pobočka rakouské skupiny ASPIAG se svým obratem řadí mezi řetězci na osmé místo v zemi. Loni otevřela pět nových nákupních center a letos měl podle Hrušky rozvoj pokračovat podobným tempem. Čáru přes rozpočet ale firmě udělala tuhá zima a jarní povodně, které některé stavby ohrozily.


"Zatím víme, že bychom do konce roku měli otevřít nákupní centrum v Liberci, zda se podaří dokončit i další, není jasné," řekl Hruška.


Ani českolipský hypermarket přitom nebyl dokončen podle plánu.


"Původně jsme počítali s otevřením už březnu, kvůli dlouhé zimě jsme však museli zahájení prodeje posunout až na duben," řekl Hruška.


Nepodařilo se včas dokončit hlavně vnější úpravy, a tak bude zatím zákazníkům sloužit jen podzemní parkoviště. Venkovní parkování bude podle něj dokončeno se zhruba třítýdenním zpožděním.


Hypermarket stojí na okraji České Lípy na příjezdu od Nového Boru mezi sídlišti Špičák a Lada. Kolem nákupního centra vzniká malá obchodní zóna, do dvou měsíců by měl být vedle dokončen hobbymarket OBI, přes ulici stojí Hypernova. Otevření hypermarketu místní radnice vítá.


"O tom, zda se mají ve městě stavět další obchodní centra, se často vedou diskuse, já osobně se ale domnívám, že rozšíření nákupních možností zlepší kvalitu života obyvatel města," řekla dnes českolipská starostka Hana Moudrá.


Nové centrum nebude sloužit jen obyvatelům čtyřicetitisícového města, ale i lidem z celé spádové oblasti se zhruba 100.000 obyvateli.


SPAR se podle Hrušky pro Českou Lípu rozhodl také proto, že i když jsou ve městě řetězce jako Kaufland, Penny Market, Lidl, Delvita či Albert, podobné obchodní centrum, jako nabízí Interspar, zatím v regionu chybělo. Lidé tak jezdili do více než 50 kilometrů vzdálené Mladé Boleslavi nebo do Liberce.