Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Soutěž o šest vstupenek na Plastiky

Archiv

V prosinci minulého roku vyšlo nové studiové CD skupiny The Plastic People Of The Universe, nazvané „Maska za maskou“. Nahrávka obsahuje poprvé v historii souboru jiné skladby, než které zkomponoval dlouholetý výhradní autor Mejla Hlavsa.
Po osmi letech (po 41 letech existence skupiny jako takové) přichází na svět opět  regulérní studiové album. Bylo natočeno ve dvou etapách (v červnu a v říjnu 2009) a přináší celkem 13 nových a původních skladeb. Některé z nich již Plastici běžně hrají na koncertech, některé zazní teprve na křtu a několik kousků je určeno výhradně pro domácí poslech. Hudba v sobě nese z větší části typický plastikovský sound, daný neobvyklým (ne)rockovým obsazením,  několik skladeb z této tradice překvapivě vybočuje.
Autorsky převažuje kytarista Joe Karafiát (šest skladeb), přispěli i Eva Turnová (tři skladby), Josef Janíček (dvě skladby), Ludvík Kandl (jedna skladba) a jedna skladba je společnou improvizací.
Textově tvoří výrazný podíl svébytná poezie Vratislava Brabence, zbytek obstarali autoři jako  J. H. Krchovský, Andrej Stankovič a Jiří Kolář. Vůbec poprvé se v repertoáru objevuje i zhudebněný text Ivana Martina Jirouse.


V Kulturním domě Crystal představí skupina nové CD 19. února od 20 hodin. Předkapelou bude českolipská skupina Papír Sklo Plasty. Více na www.kdcrystal.cz.


Pokud chcete jednu ze šesti vstupenek získat od i-novin, odpovězte na následující otázku. Jak se jmenuje frontman skupiny Papír Sklo Plasty?   
Odpovědi posílejte do konce ledna na adresu barta@i-noviny.cz Losujeme šestkrát po jedné vstupence.


Pro mladší ročníky ještě dobový komentář soudruha Kotka: