Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Simulované volby do zastupitelstva Libereckého kraje

Archiv

V pondělí 11.10. se studenti seznámí s některými kandidáty politických stran a budou s nimi moci diskutovat na aktuální témata. Samotný akt simulovaných voleb proběhne v úterý 12.10.2004, kdy si budou moci studenti zvolit krajské zastupitelstvo.


Myšlenku simulovaných voleb pro studenty převzala Česká Lípa od svého partnerského města v Norsku, od města Molde. Není bez zajímavosti, že se simulované volby pod záštitou města Molde uskutečnily již na Slovensku, ve městě Bardějov.


Tento projekt, kdy si českolipští studenti nanečisto vyzkouší samotný „volební proces“, seznámí se s lidmi z různých politických stran, a tudíž různých politických názorů, budou s nimi moci diskutovat, se v České Lípě i v České republice uskuteční poprvé.


Účast přislíbilo přibližně 10 kandidátů různých politických stran do zastupitelstva Libereckého kraje.


„Jsem velmi rád, že se tento projekt uskuteční poprvé v České Lípě,“ řekl starosta města Petr Skokan, který se těchto simulovaných voleb také zúčastní.


„Hlavním cílem projektu je vyvolat u mladých lidí zájem o volby a tím o věci veřejné,“ podotkl. „S osmnáctým rokem totiž získávají i toto právo, ať již budou volit jakoukoli volební stranu.“