Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Šenovské lustry ozdobí Trumpovu rezidenci

Archiv

Informuje o tom dnešní liberecká příloha Mladé fronty Dnes.


"Naše vedení se s Donaldem Trumpem sešlo v New Yorku na konci ledna. Seznámili jsme ho s naší produkcí, ukázali jsem mu katalogy a předvedli mu naše projekty i v elektronické podobě. Velmi se mu to líbilo," řekl MfD Vojtěch Malina z obchodního oddělení Preciosy.


Trump si pak podle něj obratem objednal lucerny pro svou rezidenci.


"Svou roli zřejmě sehrálo, že naše dekorativní práce jde do nejmenších detailů," dodal Malina.


Zakázka amerického miliardáře je pro kamenickošenovské skláře specifická. Preciosa se totiž specializuje především na svítidla do místností. Lucerny pro Trumpa budou ale osvětlovat venkovní prostředí. Presiosa Lustry se proto musí zaměřit také na ošetření svítidel proti vlivům nepříznivého počasí. Lucerny ze skla a mosazi povezou lidé z Preciosy Lustry do Trumpovy rezidence zřejmě už na začátku května a měly by se stát pilotním projektem pro celou další spolupráci Preciosy s Trumpem.


"Pokud bude Trump s naší prací spokojený, dá se očekávat, že se s ním domluvíme i na dalších zakázkách," upozornil Malina.


Preciosa Lustry si loni vysloužila renomé díky dodávce svítidel do interiérů jednoho ze dvou sedmihvězdičkových hotelů na světě, The Emirates Palace Hotel v Abú Dhábí ve Spojených arabských emirátech. Pro hotel vybavovala reprezentativní místnosti, salonky i chodby. Lucerny pro Trumpa nejsou letos jedinou zajímavou prací kamenickošenovských sklářů. Letos v únoru a březnu se ve sklárně Ajeto v Lindavě u Nového Boru vyráběl také lustr pro operu v Bělehradě. V závodě Presiosa Lustry Kamenický Šenov pracuje téměř 1000 zaměstnanců.