Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Rozšíření hotelu Centrum Babylon za 450 milionů korun

Archiv

Firma žádala na hotel dotaci evropských fondů, ale neuspěla. Celou stavbu tak hradí z vlastních prostředků. U příležitosti dne otevřených dveří v Centru Babylon to dnes řekl předseda představenstva společnosti Miloš Vajner.


Společnost Centrum Babylon provozuje v Liberci stejnojmenné zábavní a společenské centrum, jehož součástí je akvapark a čtyřhvězdičkový hotel s 250 lůžky. Dostavbou hotelu vznikne v Liberci největší ubytovací komplex mimo hlavní město s téměř 1200 lůžky. "Zaměřujeme se stále více na kongresovou turistiku, ale současná kapacita našeho hotelu požadavkům organizátorů nestačila," vysvětlil Vajner. K ubytování účastníků kongresů tak musel Babylon využívat i další hotely v Liberci, Jablonci nad Nisou nebo Mladé Boleslavi.


Zábavní centrum otevřela společnost před šesti lety v opuštěném areálu textilní firmy Hedva. Tovární haly o rozloze téměř tří hektarů postupně přestavěla na pasáž s obchody, vybudovala dva kongresové sály, hotel a akvapark. V areálu je i lunapark a zhruba 15 restaurací a kaváren. Přestavba areálu dosud stála přes miliardu korun a podle Vajnera zdaleka nekončí.


Nový hotel s kongresovým centrem na ploše více než 4000 metrů čtverečních navazuje na původní hotelovou budovu. Protože stojí v blízkosti rušné komunikace na Prahu, rozhodli se architekti postavit hotel jako atriový s pokoji obrácenými dovnitř. V objektu jsou dvě atria, v jednom už stojí velké terárium, které by měli zaplnit plazi a další zvířata, ve druhém atriu vzniká tropická zahrada s palmami a liánami.