Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

Ředitel českolipské nemocnice opouští funkci

Archiv

O konci spolupráce předem seznámil předsedu dozorčí rady českolipské nemocnice Ing. Karla Dolejšího statutárního zástupce hejtmana Libereckého kraje.


Skončit hodlá mimo jiné proto, že považuje za splněný osobní manažerský cíl: „Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa je stabilizována ekonomicky, personálně i z hlediska zdravotnických technologií,“ prohlásil Ing. Vacek. Podle něj je nemocnice již úspěšně transformována na akciovou společnost a představenstvo a dozorčí rada a. s. plánují vypsat výběrové řízení na ředitele transformované firmy. Jak ředitel Vacek přiznává,  i z osobních důvodů by se rád po čtyřech letech života v České Lípě vrátil do Prahy, odkud pochází a kde má trvalé bydliště.


Ing. Vacek informoval vedení nemocnice o tom, že předá funkci výkonného ředitele MUDr. Zuzaně Nešněrové, místopředsedkyni představenstva a lékařské náměstkyni. Statutární orgány a. s. následně vyhlásí výběrové řízení na pozici výkonného ředitele a předsedy představenstva Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a. s.. Doktorka Nešněrová bude funkci vykonávat od 1. září až do doby, kdy bude po výběrovém řízení jmenován ředitel nový.



V představenstvu společnosti  setrvá Ing. Vacek až do okamžiku odvolání dozorčí radou. Dočasně také zůstává na zlomkový úvazek ve funkci ředitele příspěvkové organizace NsP Česká Lípa, která zaniká ke dni 30. září 2007 a je nezbytné uskutečnit řadu úředních kroků, dokončit probíhající investiční akce a vyúčtování se zdravotními  pojišťovnami.


Ing. Miroslav Vacek nastoupil do českolipské nemocnice 26. listopadu 2003. Před uvedením do funkce působil v pražské NsP Na Homolce, později jako náměstek a zástupce ředitelky FN Motol, také byl náměstkem ve FN Bulovka. Během řízení NsP Česká Lípa tuto organizaci zbavil dluhů, realizoval investice (v NsP do té doby nevídané výše) cca 90 mil. Kč. Nevyhnul se ale ani nepopulárním manažerským krokům.