Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Radnice slibuje akvacentrum

Archiv

"Zhruba 53 milionů korun již máme připravených, další peníze bychom chtěli získat ze státní nebo evropské dotace," dodala.


U bazénu na sídlišti Sever, který již nevyhovoval hygienickým normám, zbývá ještě vyměnit vanu bazénu. Starou ocelovou nahradí moderní železobetonová konstrukce.


"Rada města právě schválila vypsaní veřejné soutěže," uvedla Amrichová.


Už na jaře příštího roku, až skončí oprava prvního bazénu, by podle ní mohla začít modernizace a rozšíření pětadvacetimetrového bazénu v téměř 20 let starém Sportareálu. Také toto zařízení nesplňuje hygienické předpisy.


V novém akvacentru bude tobogan, vířivka a dětské brouzdaliště. Právě kvůli těmto atrakcím museli dosud cestovat lidé z Česká Lípy do libereckého městského bazénu nebo akvaparku v zábavním Centru Babylon. V plavecké části Sportareálu by měl také vzniknout propojený relaxační komplex složený z fitness, sauny, solárií nebo masáží.


"Připravujeme již podklady pro zahájení územního řízení o rekonstrukci a rozšíření bazénu," dodala Amrichová.


Česká Lípa bude třetím městem v kraji, které má akvapark. V Liberci a Jablonci jsou bazény s tobogany, vířivkami a dalšími vodními atrakcemi v provozu již několik let a stále se těší vysoké oblibě.