Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Provizorní most: 550 tisíc škoda

Archiv

Při nehodě vznikla škoda 550.000 korun. Na most je přitom nákladním automobilům vjezd zakázán.


"Na mostě vznikla škoda 50.000 korun, na kamionu půl milionu. Automobil má kromě jiného zničené tři zadní nápravy," řekla dnes  mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.


Vůz řídil cizinec a podle Balákové ho policisté potrestali nejvyšší možnou pokutou, jakou mohl na místě dostat. Baláková přesnou částku ani národnost viníka havárie neprozradila. Jak však zjistila ČTK z jiných důvěryhodných zdrojů, šlo o Poláka a zaplatil 5000 korun.


Zatím proti němu policisté nevznesli obvinění z žádného trestného činu. Provizorní most přes Panenský potok stojí v Mimoni od letošního léta, kdy firma Silnice a mosty SaM Česká Lípa zahájila opravu chátrajícího stálého mostu. Provizorní most slouží pouze pro osobní a autobusovou dopravu. Dnes ráno ho prověřil statik a potvrdil, že pevnost a statiku mostu havárie neovlivnila.


Řidič se přes most pokusil i přes zákaz projet, ačkoliv je tam doprava svedena do jednoho úzkého pruhu a vejde se tam stěží autobus. Tahač s návěsem se na mostě zaklínil a vyprostit ho musela těžká technika.


Silnice druhé třídy slouží k cestám do Liberce, České Lípy, Doks a na Mladoboleslavsko a motoristé museli využít zdlouhavé objížďky.


SaM chce podle své mluvčí Marcely Řehořkové do konce roku provizorní most rozebrat a k 20. prosinci umožnit částečný provoz přes rekonstruovaný stálý most. Pustí na něj pak všechna vozidla bez omezení hmotnosti. Práce na opravě mostu v Mimoni však SaM skončí až v červnu příštího roku.