Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Probíhá v Zákupech netradiční třídní boj?

Archiv

Starostka města Miloslava Hudaková proto podala trestní oznámení na neznámého pachatele, informují dnešní Deníky Bohemia v Libereckém kraji.


"Je neskutečné, že někdo ničí práci jiných, která má ve výsledku pozvednout prestiž města," neskrývala své rozhořčení starostka.


Vandalové podle ní vyrvali z okraje stadionu dva kusy zábradlí a přes nově osazenou trávu je přenesli doprostřed hřiště. Poničili nový porost a neušetřili ani cedule zakazující vstup na hřiště, které spálili. Celá událost se podle Hudakové stala v sobotu mezi druhou a třetí hodinou ranní. Že policie viníky najde, příliš nevěří. Současné počasí neumožňuje Zákupským přesně vyčíslit vzniklou škodu.


"Vzhledem k mokrému a tudíž mělkému povrchu nesmí nikdo vstupovat na zatravněnou plochu. Z těchto důvodů nemůžeme ani odstranit zábradlí z hřiště," vysvětlil na místě stavbyvedoucí Jaroslav Andrle.


Za štěstí považuje fakt, že vandalové alespoň přenesli těžké zábradlí přes atletický okruh. "Kdyby zničili tartanovou dráhu, tak to by už neopravil nikdo," řekl Andrle.


Už v tuto chvíli je ale jasné, že vandalský čin bude mít nepříznivý dopad na městský rozpočet.


"Dotační peníze určené na ozelenění jsme už vyčerpali. Uhradit vzniklé škody musíme z městského rozpočtu," vysvětlila Miloslava Hudaková.


Třeba obyvatelé Nábřežní ulice se nedočkají nového předláždění, protože k tomu určené finance poputují na zákupský stadion.


O modernizaci sportoviště kolem základní školy rozhodla radnice letos na jaře. Na stavbu dostala 15 milionů státní dotace. V rámci stavebních prací má areál dostat zastřešenou tribunu se sklady a letními šatnami, škváru na atletickém oválu nahradil umělý povrch.


Do povědomí veřejnosti se areál dostal v minulých týdnech, když radnice nechala nezákonně porazit tři desítky topolů, které stavebním pracím překážely. Stadion je totiž podle starostky třeba dokončit ještě v letošním roce, jinak bude muset radnice patnáctimilionovou dotaci vrátit.