Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Při požáru chalupy vznikla škoda asi pět milionů

Archiv

Když chalupa vzplanula, spali uvnitř tři dospělí a dvě děti. "Zachránil je pes. Poté, co uviděl oheň, vzbudil rodinu štěkáním," konstatovala mluvčí hasičského sboru Michalíčková. Při požáru nikdo neutrpěl zranění.


Budova je asi 30 metrů dlouhá a deset metrů široká a když k ní hasiči přijeli, byla již celá v plamenech. V prvním patře se propadla podlaha. Hasiči v chalupě našli tři dvoukilogramové propanbutanové lahve a vynesli je ven ještě dříve, než stačily explodovat. Hrozilo také, že oheň přeskočí na nedaleké hospodářské stavení a na les. Šest hasičských sborů proto kropilo vodou nejen hořící chalupu, ale také její okolí.


Hasiči zasahovali kvůli hustému dýmu v dýchacích přístrojích. Na místo neštěstí vyjeli po 04:30 a oheň dostali pod kontrolu během půl hodiny. Zbytky požáru likvidovali ještě dopoledne. Jeho příčinu zatím vyšetřovatel nezná. Mezi varianty patří žhářský útok, neopatrnost při zacházení s otevřeným ohněm nebo závada na elektroinstalaci. Pětimilionovou škodu odhadl majitel vyhořelé budovy.