Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Policisté pátrají po drogovém dealerovi, který se vyhýbá vězení

Archiv

Kopecký se však vězení vyhýbá a skrývá se na neznámém místě. Drogy podle policie prodával přes pět let a do závislosti na nich dostal mladé lidi, jimž ještě nebylo 18 nebo dokonce ani 15 let. Policejní mluvčí Ivana Baláková dnes řekla, že třiačtyřicetiletý Kopecký na útěku před spravedlností mohl změnit podobu.


"Hnědooký Kopecký měl v minulosti silnou postavu, knír a bradku. Hnědočerné vlasy si stříhal dohola. Je 170 až 180 centimetrů vysoký," dodala Baláková. Informace o Kopeckém přijímá každá policejní služebna nebo linka tísňového volání 158.


Kopecký před soudem svou vinu popíral. "Feťáci se mně chtěli pomstít. Jako vyhazovač v baru Petra jsem je vykazoval ven, když obtěžovali ostatní hosty," vypověděl. V obžalobě stálo, že dvanáctileté dívce píchnul první dávku pervitinu do žíly sám. V době, kdy dívce jako čtrnáctileté chyběly na drogu peníze, jí navíc dal jeden gram pervitinu výměnou za soulož. Dopustil se tak pohlavního zneužívání.


Dívka během několika let ukradla svým rodičům peníze a šperky v hodnotě přes 200.000 korun. Kopeckému jimi platila za drogy. Nejprve potřebovala pervitin dvakrát týdně, později obden. Zpočátku jí na dávku stačilo 200 korun, později po ní chtěl Kopecký 1000 korun. Z těžké závislosti na drogách se třikrát léčila.


Kopecký kromě dívky prodal nebo rozdal drogy nejméně 15 dalším mladým lidem. Dvěma z nich tehdy ještě nebylo 18 let. S drogami obchodoval hlavně v českolipských barech. Policisté ho zatkli v prosinci 2000 a dokázali mu prodej drog za více než 350.000 korun. Podle znaleckého posudku s pervitinem obchodoval ze ziskuchtivosti. Kromě toho mu dělal dobře pocit silné moci nad drogově závislými.


Proces s Kopeckým trval dva roky a osm měsíců. Kopecký se totiž často na poslední chvíli omlouval nemocemi a jak se hlavní líčení chýlilo ke konci, neschopenek přibývalo. Soudkyně se dokonce chystala na Kopeckého vydat zatykač a umístit ho do vazby.