Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Policie pátrá po muži přepadávajícím ženy

Archiv

"Policisté zjistili, že od konce května se v Čechách stalo minimálně 17 podobných případů," řekla dnes mluvčí severočeské policejní správy Jarmila Hrubešová.


Hledaný muž je 170 až 185 centimetrů vysoký, 25 až 35 let starý, má krátké, husté, tmavé a vlnité vlasy, tmavé oči a tmavší pleť. Přepadené ženy ho označují jako jižanský typ. Ve většině případů byl hladce oholen. Obvykle mluví čistou češtinou. Oblečen bývá do tmavých sportovních šusťákových kalhot a tmavé kožené bundy. Zvláštností, kterou většina přepadených žen udává, jsou pravděpodobně dvě kuličky, které má násilník voperovány pod kůží penisu. Ve většině případů také chtěl útočník líbat ženám nohu. Přepadené ženy jsou ve věku od 20 do 53 let. Násilník se vždy chová suverénně a své oběti si vybírá náhodně.


Jarmila Hrubešová poznamenala, že hledaný muž se zřejmě pohybuje po celých Čechách; přepadení tohoto druhu zaznamenali policisté v Mladé Boleslavi, Nymburce, Táboře, Mostu, Teplicích, Českých Budějovicích, Doksech, Mělníce, Liberci, České Lípě, Litvínově a v Ústí nad Labem. Kriminalisté se proto domnívají, že by to mohl být prodejce zboží, autodopravce, či by mohl mít jinou podobnou profesi, poznamenala mluvčí.


Policisté vzkazují ženám, které byly takto obtěžovány či znásilněny a nenašly zatím odvahu událost oznámit, aby se obrátily se svým svědectvím na policii. Všechny informace o pohybu neznámého muže lze sdělit na kterékoliv policejní služebně, popřípadě na linku 158.