Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Policie dopadla muže, který v Novém Boru přepadl dvě ženy

Archiv

Z loupeže dnes policie obvinila sedmadvacetiletého muže z Děčínska, obvinění převzal v psychiatrické léčebně, kde je hospitalizován. ČTK o tom dnes informovala mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. Muži hrozí až deset let vězení.


"Na ženu ve věku 45 let zaútočil lupič před 06:00 u křižovatky ulic Bedřicha Egermanna a Nemocniční. Když se mu nepodařilo sebrat jí kabelku, utíkal k ulici Severní. Cestou potkal padesátiletou ženu a také ji napadl," uvedla Baláková. Po krátkém zápase násilník ženu přemohl a klečel jí na hlavě. Slíbila mu, že už bude poslušná, ale když uvolnil své sevření, utekla i s kabelkou.


Policie na Českolipsku letos vyšetřovala 68 loupeží, z nichž kriminalisté objasnili 46. Další pachatele odhalili na začátku prosince, kdy zatkli dva mladíky, kteří 22. listopadu přepadli v Mimoni devatenáctiletou ženu. Přijeli k ní autem a vyhrožovali jí násilím, pokud jim nevydá peníze. Dívku připravili o 4000 korun. Vyšetřováni jsou na svobodě. Ženy patří podle Balákové na Českolipsku mezi časté oběti loupeží. Jsou bezbrannější než muži, čehož se podle ní zločinci snaží využít.