Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Počet spojů veřejné linkové autobusové dopravy se nezmění

Archiv

Na projednávání byli kromě zástupců odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje přítomni také starostové obcí v působnosti MěÚ Česká Lípa či ředitelka českolipského servisního místa, ČSAD Bus Ústí nad Labem.


Setkání zahájil starosta města Česká Lípa Petr Skokan, který mimo jiné uvedl: „Počet spojů veřejné linkové autobusové dopravy se nezmění. Proto věřím, že se dnešní jednání ponese v dobrém duchu.“


Starosta kromě jiného ocenil i předem zveřejněné informace týkající se výše zmíněných jízdních řádů na webových stránkách kraje. Vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Ing. Stanislava Jakešová přítomné seznámila s podmínkami žákovských slev. Jednalo se také o možné provázanosti jízdních řádů v rámci integrovaného systému, kde se předpokládá návaznost vnitrokrajových linek s městskou hromadnou dopravou v jednotlivých městech.


Bylo také zdůrazněno, že v průběhu celého roku může veřejnost podávat podněty k tomuto tématu, a to buď na město Česká Lípa, odbor dopravy, přímo na dopravce nebo také na Krajský úřad Libereckého kraje.