Dnes je 19. 09. 2024
svátek má Zita

Po krachu skláren vzrostla na Novoborsku kriminalita

Archiv

Na radnici už vznikla speciální bezpečnostní skupina, která má najít řešení, jak se s novým problémem vypořádat. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes v liberecké příloze.


Podle deníku v ní jsou zástupci radnice a také městské a státní policie. "Krádeží v supermarketech je tu teď čím dál víc," řekl listu velitel Městské policie v Novém Boru Jiří Zemanec. Podle něj se nekrade jak dřív jen alkohol, ale hlavně základní potraviny.


Starosta Nového Boru Jindřich Mareš se obává, že téměř 14procentní nezaměstnanost zaviní další růst kriminality a upozornil na to hejtmana Libereckého Stanislava Eichlera.


Mluvčí českolipské policie Ivana Baláková deníku řekla, že trestných činů na Novoborsku nepřibylo. Statistika počtu přestupků ale zatím není k dispozici. Případy předává policie městu a nějaký čas pak trvá, než se prošetří a uzavřou.


Nárůst krádeží v supermarketech zaznamenali také v jiných městech Libereckého kraje, třeba v Turnově. "Většinou jde o nezaměstnané, kteří v diskontech kradou hlavně jídlo, přesněji základní potraviny a občas pivo. Tvrdí, že kradou, protože mají hlad," řekl velitel turnovských strážníků Luboš Trucka.