Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Píchl čtrnáctileté dívce pervitin dvakrát během hodiny

Archiv

Koťovi hrozí osm až dvanáct let vězení. Kvůli velké neúčasti svědků při dvou hlavních líčeních, jež se uskutečnila u Krajského soudu v Liberci v listopadu a dnes, musela předsedkyně senátu jednání odročit na 18. a 19. ledna.


"Řada svědků se vůbec neomluvila, což bývá pro případy související s prodejem drog bohužel typické. Přítomní svědci navíc při výpovědích většinou trpěli ztrátou paměti," uvedla soudkyně.


Podle státní zástupkyně Koťa dal jedné čtrnáctileté dívce v severních Čechách loni v září tři dávky pervitinu na šňupání a letos v březnu v Novém Boru píchl druhé čtrnáctileté dívce pervitin během jedné hodiny dvakrát do žíly. Předávkovaná dívka měla halucinace a uprchla do tělocvičny středního odborného učiliště. Přítomní lidé přivolali policisty a zdravotnickou záchrannou službu, dívka zvracela a nakonec ji museli v nemocnici připojit na infúzi.


"Vypadala jakoby právě doběhla maraton a byla hysterická," uvedl při dnešním hlavním líčení jeden ze svědků.


Jak vyplynulo ze svědectví její kamarádky, dívka drogy brala častěji a měla psychické problémy. Jednou si například myslela, že ji ostatní chtějí upálit, když připravovali dřevo na oheň.


Koťa jakékoliv poskytování drog dívkám popřel. Stojí proti němu však výpovědi obou dvou nezletilých. Dívky i Koťa patřili do skupiny, jež se scházela na okraji Nového Boru na takzvaném Poli - v rozpadajícím se domu, kde žili bezdomovci, romské rodiny  a lidé s kriminální minulostí. Kvůli podávání drog jedné z dívek čelí obžalobě u krajského soudu také Erik Suchý.


Ze spisu vyplývá, že Koťa rovněž kradl auta. Právě krádeže aut nebo jejich vykrádání patří podle kriminalistů k nejčastějším způsobům, jak dealeři nebo sami narkomané získávají peníze na drogy.