Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Opravy silnice u Cvikova zkomplikují dopravu z Liberce na Děčín

Archiv

Od čtvrtka bude doprava kvůli frézování a výstavbě středového ostrůvku ve Cvikově znovu svedena na jednu polovinu a řízena semafory. Práce potrvají až do 23. května, řekl Jaroslav Jakubička z krajského odboru dopravy. Po hlavním tahu ve Cvikově projede přes 10.000 automobilů. Komunikace byla ve špatném stavu, a proto byla loni na podzim zahájena oprava za více než pět milionů korun. Silnice získá nový povrch a krajnice, zmizí vyjeté koleje a nerovnosti. Podle náměstka ředitele libereckého Ředitelství silnic a dálnic Jana Stacha se díky úpravám zvýší i bezpečnost chodců.


Oprava silnice ve Cvikově není na Českolipsku jedinou. Mnohem větší omezení čekají na motoristy na silnici I/9 u Sosnové, kde se staví mimoúrovňová křižovatka. Až do konce května je každý den mimo nedělí a svátků od 10:00 do 12:00 silnice zcela uzavřena kvůli odstřelu skalního masivu. Motoristé musí úsek objíždět po vyznačené trase.


Na stejné silnici čeká omezení na řidiče také při průjezdu Českou Lípou. U nákupního centra OBI se přestavuje světelná křižovatka na kruhovou, práce skončí ještě v závěru března.