Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Opařený v ralské kafilérii

Archiv

 Velmi vážně zraněného muže převezl vrtulník záchranné služby na kliniku popáleninové medicíny v Praze- Vinohradech. ČTK to dnes řekl zástupce ředitele policie na Českolipsku Petr Rajt.


"Pracovník kafilerie manipuloval s jednou ze součástek na takzvaném destruktoru a oddělila se matka na úchytu. Horká pára pronikla ven a muže zasáhla," uvedl Rajt.


Kromě policistů se případem zabývají i odborníci z inspektorátu bezpečnosti práce.


Podle náměstka ředitelky a mluvčího Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Leoše Kabáta popálila horká pára 60 procent mužova těla. Téměř třetinu zasažené kůže pokrývají popáleniny nejtěžšího, třetího stupně. Pacient nemá popálené plíce a dýchá sám bez pomoci přístrojů.


Podle manažera firmy SAP není přesná příčina neštěstí ještě známa. Loni v létě se ve stejné provozovně podniku v Ralsku stal těžký pracovní úraz dvou zaměstnanců. Utrpěli velmi vážné popáleniny na více než polovině těla. Muži přečerpávali směs vody a tuků a vystříkla na ně 400 stupňů horká tekutina.


"Náš podnik však bezpečnost práce nezanedbává. V obou případech šlo o nešťastnou shodu náhod. Předtím jsme u nás 15 let žádná neštěstí neměli," uvedl manažer.