Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Obce z Novoborska chtějí postavit hřiště za 28 milionů Kč

Archiv

Přibližně za dva měsíce se obce dozví, jestli uspěly. ČTK to dnes řekla projektová manažerka z radnice v Kamenickém Šenově Iva Šmídová.


Svazek obcí Novoborska žádá o dotace na rozvoj venkova. Podle manažerky svazku Hedviky Soukupové by dětská hřiště a sportoviště sloužila k zábavě a odpočinku lidem v každém věku. "Využívat by je mohli i senioři," podotkla Soukupová. Projekt svazku počítá alespoň s jedním hřištěm nebo sportovištěm v každé z 11 obcí.


Z ceny za výstavbu nových hřišť a sportovišť by radnice v nejlepším případě zaplatily pouze 7,5 procenta. Evropská dotace by dělala 85 procent a státní 7,5 procenta.


"Pro skate park jsme vybrali dolní část Kamenického Šenova, kde stojí dvě sídliště a bydlí tam hodně mladých lidí," dodala Šmídová. Skate park by vyrostl na zanedbané ploše se štěrkovým a travnatým povrchem. Byl by betonový. Nedaleko něj totiž leží zahrádkářská kolonie a domy a skate park z kovových prvků by obtěžoval okolí větším hlukem než z betonových.


"Někteří obyvatelé se proti skate parku ohradili. Hluk bychom ale omezili i vysazením nových keřů a hygienici by ho ještě pro jistotu měřili," upozornila Šmídová.