Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Neopatrné rekreanty u Máchova jezera okrádají zloději

Archiv

Pachatelé využívají neopatrnosti turistů, kteří nezamykají chatky, nechávají cennosti všem na očích nebo si nedávají pozor na kabelky na diskotékách a v restauracích. ČTK to dnes řekla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.


"Dnes jsme usvědčili z krádeže osmnáctiletého cizince. Na diskotéce v Doksech - Bílém Kameni odcizil o víkendu mladé ženě z Jičína kabelku se dvěma mobilními telefony, doklady a značkovou kosmetikou," uvedla Baláková. Kabelku s věcmi za 19.000 korun odložila dívka na židli a šla tancovat. Pachateli hrozí až dva roky vězení.


Podle Balákové zloději číhají u Máchova jezera na svou šanci ve všech diskotékách. Pokud někdo nechá své zavazadlo bez dozoru, má téměř stoprocentní jistotu, že o ně přijde. "Ženám doporučujeme, ať si sebou na diskotéky nosí malé taštičky, připínají si je na tělo a peníze, doklady a cennosti nosí v nich," dodala Baláková.


V Bílém Kameni během minulého víkendu policisté vyšetřovali také dvě další krádeže. Neznámý pachatel tam mezi 03:00 a 09:00 ukradl v nezamčené chatce rekreantům z Prahy dvě peněženky s 4500 korunami. V jiné nezamčené chatce si odpoledne zdřímla na půl hodiny žena z Děčína a přišla o notebook za 17.000 korun.


Neznámý zloděj přišel k penězům v autokempu Klůček v Doksech. Vloupal se do pokladničky ve sprchovém automatu a vybral z ní mince. Získal tak téměř 4800 korun. "Na Českolipsku zloděj nedávno okradl také výletníka z Prahy. Domů se vracel linkovým autobusem z Nového Boru a z kapsy u kalhot mu někdo vytáhl peněženku se 14.500 korunami," podotkla Baláková.