Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Násilník přepadl v Mimoni seniorku a kopal do ní

Archiv

Brutální lupič sebral seniorce kabelku s několika sty korunami a doklady. Pokud kriminalisté pachatele vypátrají, hrozí mu až deset let vězení. ČTK to dnes řekla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.


"Otřesená seniorka utrpěla psychický šok a stěžovala si na bolesti po celém těle. Sanitka ji sice převezla do nemocnice, její zranění nebyla naštěstí vážná," dodala Baláková. Přepadení se odehrálo ve 14:30 poblíž základní školy na sídlišti Pod Ralskem.


V Mimoni šlo v krátké době za sebou již o druhý útok neznámého zločince na ženu. Minulý týden brzy ráno zaútočil pachatel na studentku. Sebral jí kabelku s mobilním telefonem. Dívka v ní měla málo peněz.


Když zloději oběti neublíží nebo jí nevyhrožují a kabelku jí jen seberou, jde o krádež s maximální sazbou dva roky vězení. V opačném případě se z pachatelů stávají lupiči a mohou skončit ve vězení na dva roky až deset let. V kabelkách přitom ženy vesměs nosí kromě drobností jen několik set korun, platební karty a doklady. Vysoký věk obětí trestných činů znamená pro pachatele u soudu vždy přitěžující okolnost.