Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Na Špičáku okradena důchodkyně o 294 tisíc korun

Archiv

"Když se jí vetřely do byty, chtěly rozměnit 5000 korun, a když zjistily, kde má peníze, ukradly je," uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.


O krádeži z konce července řekla seniorka svému synovi teprve nyní. V Libereckém kraji to je několikáté okradení důvěřivých starých lidí v poslední době. Na začátku srpna na Liberecku okradly dvě neznámé ženy tři seniorky o celkem 100 tisíc korun. Popis pachatelek z České Lípy a Liberce se však liší.


Na sídlišti Špičák důchodkyni připravily o úspory ženy ve věku 35 až 40 let, vysoké asi 160 centimetrů. Na Liberecku se podvodnice představily jako zaměstnankyně firmy Orion a jedna z nich byla štíhlá pohledná blondýna ve věku 30 až 35 let, vysoká 170 cm. Vlasy měla uhlazené a stažené do copu. Hovořila čistě česky. Druhá zlodějka se snědou pletí ve věku kolem 50 let měřila asi 150 centimetrů. Podle svědectví obětí působila nepříjemně. S důchodkyněmi vždy mluvila blondýna a peníze jim kradla její starší společnice. Zřejmě nemluvila česky, ale polsky.