Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Na nejnebezpečnější silnici Libereckého kraje zemřel další člověk

Archiv

Na křižovatce v Jestřebí, kam ústí dvě hlavní komunikace ve směru od Prahy a od Doks, zahynul v sobotu odpoledne šestapadesátiletý řidič ve Škodě Favorit. ČTK to dnes řekla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.


"Motorista cestoval od Prahy a nedal přednost vozu Seat Cordoba, přijíždějícímu z České Lípy ve směru na Doksy. Seat Cordoba bohužel narazil do škodovky přímo v místě, kde jsou dveře řidiče," uvedla Baláková. Devětadvacetiletá spolujezdkyně ve škodovce utrpěla těžké zranění. Škoda na vozidlech dosáhla 135.000 korun.


Podle vedoucího dopravní policie v České Lípě Staši Zikmunda byl řidič z Nového Boru a křižovatku musel dobře znát. Policista si nedokáže vysvětlit, jak mohl seat přehlédnout a vjet přímo před něj do hlavní silnice. Před křižovatkou v Jestřebí motoristy na změnu přednosti v jízdě varuje značka a před hlavní silnicí stojí další značka Stop. "Mrtvý řidič z favoritu se stal v letošním roce na Českolipsku desátou obětí dopravní nehody. Jde o přibližně stejný počet jako ve stejném období v minulých letech," uvedl Zikmund.


Tragická havárie na silnici I/9 se stala také 24. května, kdy se na křižovatce Na Ramši za obcí Sosnová srazily dva osobní vozy. Jeden člověk tehdy zahynul a dva další utrpěli zranění. V úseku silnice I/9 mezi Novým Borem přišlo loni o život šest lidí, devět utrpělo těžká zranění a 24 lehká. V rozboru Krajského úřadu v Liberci stojí, že křižovatky tam nejsou jediným problémem. Na výpadové silnici na Prahu a Mladou Boleslav se totiž řidiči za velmi hustého provozu často riskantně předjíždějí a čelní střety se odehrávají ve velké rychlosti.